Förbundsstyrelsen

Nasra Ali
Förbundsordförande

Ansvarar för det politiska arbetet. Leder förbundsstyrelsens arbete.

Maila Nasra
0705165084

Jag är född i Hargeisa, har bland annat bott i Adis Ababa, Härnösand, Örebro, Malmö och nu Stockholm. Jag har läst statsvetenskap på Lunds universitet och började mitt politiska engagemang hos S-studenter Malmö. Jag älskar att resa, möta nya människor och bygga relationer över gränserna. Jag läser en hel del och gillar allt med internationell politik att göra. 

Anton Jordås
Förbundssekreterare

Ansvarar för det organisatoriska arbetet. Leder förbundskansliets arbete. 

Maila Anton
070-7741562

Jag är född i Stockholm och har pluggat bland annat medie- och kommunikationsvetenskap och statsvetenskap vid Lunds universitet. Jag började mitt engagemang i LSSK och blev senare medlem i SSK. Jag är en frekvent poddlyssnare och när jag inte pratar politik älskar jag att bada.

 

Frida Gunnarsson
Vice förbundsordförande

Ansvar för högre utbildning 

Maila Frida

Jag kommer från Västerås och har varit aktiv i Laboremus. Jag har pluggat statskunskap i Uppsala, men jobbar nu med verksamhetsutveckling inom offentlig sektor. Älskar att tävla, lösa problem, mat och lära mig nördiga saker.

David Stenvall

Ansvar för bostadspolitik och ekonomisk politik

Maila David

Jag studerar på ekonomprogrammet vid Linköpings universitet och menar att en välfungerande bostadsmarknad är en grundsten i ett modernt inkluderande samhälle. En av bostadspolitikens främsta uppgifter är därför att bidra till att minska orättvisorna i samhället. Alla borde ha rätt till en bra bostad.

Alicia Dickner

Ansvar för EU-politik

Maila Alicia

Jag är 24 år gammal, har pluggat sociologi och lever runt lite i Stockholm, men har tidigare varit ordförande för och representerar Demos från Växjö, där jag pluggade statsvetenskap och global utveckling. Jag gillar gulliga hundar, kan allt som är värt att veta om Harry Potter och hoppas på en framtid med global jämlikhet.

Jag vill se en solidarisk EU-politik där vi gemensamt prioriterar människor över marknaden. Öppenhet mot andra länder ska inte ställas mot arbetstagares rättigheter – så får vi bort folks rädslor inför framtiden.

 

Frat Kandemir

Internationellt ansvarig

Maila Frat

Jag pluggar till statsvetare på Luleå Tekniska Universitet och har mina rötter i Kurdistan, men är född i den fina staden Örnsköldsvik. För tillfället bor jag i den underbara staden Luleå. Jag är en glad, rolig och omtänksam kille som gillar mina vänner, min familj och såklart älskar jag politik. De politiska områden som jag brinner för är utbildningspolitik och internationell solidaritet.

John Linde

Ansvar för miljö och klimat

Maila John

Jag studerar på ekonomprogrammet vid Lunds universitet. Ekonomin är något av det viktigaste som finns i ett samhälle. Den dikterar politiken såväl som våra liv i större utsträckning än vad vi ibland kan tro. Just därför är det oerhört viktigt att vi ser till att ekonomin finns där för att stödja oss människor och inte tvärt om. Därför ser jag det som socialdemokratins grundläggande roll att garantera att samhällets resurser tillfaller alla.

Fanny Hahne

Ansvar för arbetsmarknadspolitik 

Maila Fanny

Jag kommer från Sapere Aude, klubben vid Södertörns högskola, där jag även läser statsvetetenskap med europainriktning. Jag gillar organisering, att dansa till R’n’B, och dra feministiska rants.

Erivan Waysi

Ansvar för etablering- samt fackliga frågor

Maila Erivan

Erivan

Jag är en 21-årig stolt Grumsbo och värmlänning. Jag är fritidspolitiker i Grums kommun, lyssnar till allt mellan Edith Piaf och Alesso. Jag är en rak och tydlig demokratisk socialist som brinner för oerhört mycket – för närvarande att stoppa nedläggningarna av Arbetsförmedlingens kontor i Sverige. 

Emelie Markianos

Ansvar för psykisk ohälsa, jämställdhetsansvarig, ekonomisk politik

Maila Emelie

Jag är 21 år och studerar på ekonomprogrammet vid Handelshögskolan i Göteborg. Min hemklubb är handelsklubben SHS. På fritiden läser jag mig helst in på ekonomiska bubblor och en ohälsosam mängd av Yannis Varoufakis böcker om finanskrisen.

En stabil ekonomi är förutsättningen för ett jämlikt samhälle där alla hjälps åt att växa tillsammans. Idag råder inte samma förutsättningar för alla att påverka sin situation oavsett bakgrund. Vi ska fortsätta att veckla ut och utveckla den socialdemokratiska ekonomiska ideologin.

William Sundelin

Ansvar för utbildningspolitik 

Maila William

 

Luwam Ghebremichael

Ansvarig för rätts- och migrationspolitik 

Maila Luwam

Anton Svensson

Ansvarig för sjukvård och socialpolitiska frågor  

Maila Anton

Jag är en 21åring från Hörby i mitten av Skåne, numera boende i Malmö. Studerar
statsvetenskap vid Lunds universitet. Utöver studier, lyssna på Bruce Springsteen och se film
går mycket av min tid åt den demokratiska socialismen. Min ständiga motivation kommer
från de orättvisor som delar upp människor och begränsar deras frihet. Inte minst är
inkomstskillnader, välfärd och funktionshinderpolitik politikområden som engagerar mig,
eftersom de institutioner dessa frågor bygger på har potentialen att ge förutsättningar för
alla människor att leva ett värdigt liv. I rollen som ansvarig för socialpolitik hoppas jag kunna
vara med i nyskapandet av det studentförbundets reformagenda som på sikt kan bli det
tjugoförsta århundradets socialdemokratiska välfärdspolitik.

Håkan Bernhardsson

Redaktör Tidskriften Libertas

Adjungerad till förbundsstyrelsen.

Maila Libertas

Upp