Kandidatpresentation: Emil Lindgren (förbundsstyrelsen)

Hej, jag heter Emil Lindgren och jag kommer från Åsarna, Jämtlands län. Jag är 22 år och jag studerar till ämneslärare inom religion och engelska på Karlstads Universitet. På fritiden spelar jag basgitarr i ett metalband och läser mycket, allt från scifi till komedi. Jag har ett stort historieintresse och försöker just nu lära mig mer om antiken och renässansen.

Jag gick med i KSSK (Karlstads socialdemokratiska studentkår) under min första termin på universitet, hösten 2014, samma dag som regeringsskiftet skedde i Sverige. Jag har alltid haft ett stort samhällsintresse, inte bara politik i sig utan även hur samhället förändras med tiden.

Min vision är ett Sverige med en fungerande välfärd och jämställdhet, vilket Sverige fortfarande behöver bli bättre på. Jag vill ha ett Sverige där alla individer ska kunna få leva efter deras egna förutsättningar, och ett Sverige där fokus inte bara är på städerna utan även på landsbygden och glesbygden.

När det kommer till Socialdemokratiska studenter så är min vision en starkare organisation, sammanhållning och samarbete mellan de olika S-föreningarna bland Sveriges olika universitet och högskolor, och även med SSU och partiet i övrigt. Min ambition är att S-studenter som organisation ska kunna växa och en dag bli en ledande del av framtidens Socialdemokrater.