Emil Lindgren (Förbundsstyrelsen) – KSSK

Hej, jag heter Emil Lindgren och jag kommer från Åsarna, Jämtlands län. Jag är 23 år och jag studerar till ämneslärare inom religion och engelska på Karlstads Universitet. På fritiden spelar jag lite granna på min banjo och läser mycket, allt från sci-fi till komedi. Jag har ett stort historieintresse och har som specialområde, antiken till medeltiden. Jag har även ett intresse för språk och regionala skillnader då jag själv pratar Jamska när jag är hemma i Jämtland.

Jag gick med i KSSK (Karlstads socialdemokratiska studentkår) under min första termin på universitetet, hösten 2014, samma dag som regeringsskiftet skedde i Sverige. Jag har alltid haft ett stort samhällsintresse, inte bara politik i sig utan även hur samhället förändras med tiden. Allt eftersom tiden gick så har jag avancerat inom KSSK, fått ledamotsplats i styrelsen, varit studiecirkelledare och för närvarande så är jag sekreterare. Jag sitter som ordinarie ledamot för KSSK i kårfullmäktige för Karlstad universitet och sitter även i det sociala utskottet i kåren. Sedan har slutligen en ledamotsplats i arbetarkommunen Karlstad.

Förutom att jag är aktiv inom KSSK så är jag även aktiv inom röda korset, där jag från och med 2016 är verksamhetsledare på läxhjälp för unga vuxna. Men innan detta uppdrag så var jag volontär inom denna verksamhet. Kan tillägga att jag är volontär inom ingenjörer utan gränser, där vi hjälper nyanlända med svenskan.

Min vision är ett Sverige med en fungerande välfärd och jämställdhet, vilket Sverige fortfarande behöver bli bättre på. Jag vill ha ett Sverige där alla individer ska kunna få leva efter deras egna förutsättningar, och ett Sverige där fokus inte bara är på städerna utan även på landsbygden och glesbygden. Ska Sverige kunna utvecklas som ett framgångsland så måste vi fokusera på att hela Sverige ska få leva och fungera.

När det kommer till Socialdemokratiska studenter så är min vision en starkare organisation, sammanhållning och samarbete mellan de olika S-föreningarna bland Sveriges olika universitet och högskolor, och även med SSU och partiet i övrigt. Min ambition är att S-studenter som organisation ska kunna växa och en dag bli en ledande del av framtidens Socialdemokrater.