Nadab Yonathan Abraha (Förbundsstyrelsen) – SSK

 

Hej! Jag heter Nadab Yonathan Abraha och är 21 år gammal och studerar Sociologi och Statsvetenskap i Stockholms Universitet. Jag vill härmed utlysa min kandidering till förbundsstyrelsen för verksamhetsåren 2016/17.

Mitt politiska intresse har funnits sedan mellanstadiet, dock var det inte förrän jag började studera på universitet jag valde att förvalta mitt engagemang hos Socialdemokraternas studentförbund. Tidigare har jag varit med och startat upp och drivit ideella organisationer med inriktning främst för nyanlända, samt deltagit i den eritreanska oppositionen i Sverige. Jag har även tidigare vart medlem i FN-förbundet och suttit i deras referensstyrelse, vilket även är ett av flera anledningar jag i hög grad brinner för utrikespolitiken. Jag har tidigare suttit som studieledare samt att jag i det föregående verksamhetsåret satt som kassör samt ledamot i Stockholms Universitetskår styrelse.
Sakpolitiskt brinner jag främst för två frågor; socialpolitiken och Utrikespolitiken. Socialpolitiken är vad vi idag skulle kalla för jämställdhetspolitik i samband med den ekonomiska politiken. Att arbeta för den ekonomiska demokratin, jämställdheten och att arbeta mot bostadssegregationen och så vidare. Med en socialdemokratisk ideologi som grogrund tror jag, möjligheten finns för att skapa det land vi vill leva i men även lämna efter oss för de framtida generationerna. Utrikespolitiken är det jag växt upp med och det finns egentligen fler saker som liknar de två sakpolitiska frågorna än vad som skiljer de. Att arbeta för global rättvisa (fackligt), mänskliga rättigheter, bekämpa fattigdomen och prioritera feminismen i förhandlingsbordet. Är endast att lyfta socialpolitiken till ännu en instans.

Att få möjligheten att sitta i förbundsstyrelsen ser jag som ett ytterligare steg att förankra mitt medlemskap hos S-studenter och arbeta med de frågorna jag brinner för. Att lyfta de i ett annat plan och finna lösningar på de samtida problemen. S-studenter sitter på otroligt mycket spets kunskap, sådan som våra medlemmar samlat på sig via, akademin och arbetserfarenheter detta bör vi på ett bredare plan ta till oss. Där med kan även medlemmarna se ett bredare syfte med sitt medlemskap och känna att även de kan påverka politiken.

Mvh
Nadab Yonathan Abraha

Om ni eventuellt har några frågor kring mig eller min kandidatur kan ni enklast kontakta mig via mitt mail nadab.abraha@yahoo.se