Malin Malm (Förbundsstyrelsen) – USHF

Hej, Jag heter Malin Malm och har nominerats av min klubb till förbundsstyrelsen. Under min tid i s-studenter har jag varit aktiv i både GSHF och USHF där jag nu är ordförande. Jag är 22 år och pluggar psykologprogrammet på Umeå universitet.

Den senaste tiden har tydligt visat varför s-studenter behövs, både som socialdemokrater men också som en tydlig röst för socialdemokratisk värderingar inom socialdemokratin. Vår viktiga roll inom rörelsen är ett av skälen till att jag kandiderar till förbundsstyrelsen.

Vårt förbund finns inte bara till för att konsumera politik utan för att producera den. Vi ska aldrig förminska oss till att bara ta in kunskaper och åsikter som skapas av en intellektuell elit utan vara delaktiga och aktiva i vårt politiska och folkbildningsarbete. Det är det grundläggande fundamentet i arbetarrörelsens kunskapsfilosofi.

Som socialist och feminist kommer jag alltid sätta jämlikheten först i förbundsstyrelsen. Att stödja klubbarnas ambitioner för ytterligare folkbildning och idédebatt kommer också vara höga prioriteringar. Ett annat intresse för mig är att göra det ännu tydligare att vi är mer än bara en lös intressesammanslutning utan ett enat förbund redo att bedriva politisk kamp, genom att t.ex. stödja nyuppstartade klubbar och de som av olika skäl har det kämpigt att få verksamheten att gå runt. För att vi ska kunna göra skillnad måste vi bli fler så värvandet måste ha en fortsatt hög prioritering. En folkrörelse bygger ju inte på en liten medlemsbas. Samtidigt är det viktigt att inte låta det urholka det som gör s-studenter till s-studenter och förminska oss till att passivisera människor åt att endast sträcka sitt engagemang till att betala nästa medlemsavgift. Förbundet borde därför stärka sin folkbildningstradition genom att erbjuda material till att bedriva studiecirklar inom vårt ideologiska område och centrala litteraturen. S-studenter borde genom detta vara en kanal för politisk mognad och ideologisk debatt. Att få vara med och tackla dessa utmaningar är mitt största skäl till kandidatur.

Jag är peppad att vara med och anta de utmaningar som väntar vårt förbund. Med de orden hoppas jag att jag kan få förbundets förtroende att delta i arbetet även på förbundsnivå.

// Malin Malm Malinmalm@outlook.com