Roshan Yigit (Förbundsstyrelsen) – SHS

Mitt namn är Roshan Yigit och jag är 23 år gammal. Jag bor i Göteborg sedan fem år tillbaka då jag började läsa på juristprogrammet och har även hunnit läsa praktisk filosofi och kriminologi. Medlem i S-studenter blev jag kort efter flytten då jag blev kontaktad av Maria Brehmer som tillsammans med andra S-studenter var i gång med att starta en ny förening på Handelshögskolan i Göteborg. Jag har sedan dess varit aktiv i föreningen och också hunnit vara ordförande för föreningen. Under det gånga året har jag suttit i förbundsstyrelsen med ansvar för förbundets internationella arbete och nätverk. Jag har samtidigt under denna period varit sammankallande för S-studenters migrationspolitiska nätverk. Jag vill fortsätta mitt arbete i förbundsstyrelsen under det kommande året och därför kandiderar jag.

Under året som har gått har jag varit delaktig i arbetet att stärka förbundets relationer och kommunikation till dess olika nätverk och utskott. Jag har varit delaktig i att skriva artiklar och uttalanden för förbundet i internationella frågor och också varit engagerad i den migrationspolitiska debatten genom vårt migrationspolitiska nätverk. Just nu är jag involverad i förberedelserna av förbundets vårkonferens och i framtagandet av en tillgänglighetsanalys av vårt förbund. Jag har utöver detta representerat förbundet på Palmedagen i Vänersborg och i ett panelsamtal om migration anordnad av ABF Göteborg och deltagit på förbundsstyrelsemöten där vi bl.a. diskuterat fram ett utkast till reformprogram.

Ifall jag får förtroendet att sitta i förbundsstyrelsen ett ytterligare år vill jag ta ett större ansvar för förbundets internationella arbete och utveckla detta. Den internationella solidariteten är en viktig del av den demokratiska socialismen och genom samarbete med våra systerorganisationer i andra länder kan vi utbyta kunskaper och idéer som hjälper dem att utvecklas men också hjälper vår organisation att utvecklas. Dessutom finns ett stort intresse för internationella frågor i förbundet som jag vill värna om och lyfta upp. En målsättning för det kommande året bör således vara att stärka de befintliga utskott som jobbar med internationella frågor men också att försöka skapa nya, vilket också framgår av den långtidsplan som S-studenter antog på kongressen 2015.

I förbundsstyrelsen vill jag vara delaktig i att vårt förbund även i fortsättningen ska vara en tydlig röst för breddad rekrytering till högre utbildning, ambitiösare ekonomisk politik som utjämnar klassklyftor och med utgångspunkt i mänskliga rättigheter. Vi ska även i fortsättningen leverera politiska reformer som siktar mot mer långvariga förändringar i samhället men också ha vår utgångspunkt i verkligheten för att vara trovärdiga. Så blir vi relevanta för nästa generation socialdemokrater som tror att ett annat samhälle är möjligt och så fortsätter vi få genomslag för våra idéer och politiska förslag.