…är en ny regering på plats!

…är en ny regering på plats!

21 januari, 2019 14:27

Idag presenterades Sveriges nya socialdemokratiskt ledda regering. Efter en historiskt lång överläggning är nu de statsråd från Socialdemokraterna och Miljöpartiet som tillsammans med Stefan Löfvén utgör Sveriges regering på plats. På utbildningsdepartementet har Anna Ekström (S) blivit vald till utbildningsminister och Matilda Ernkrans (S) till minister för högre utbildning och forskning.

Som studentförbund för Sveriges största parti är vi idag mycket nöjda med beskedet att båda ministerposterna på Utbildningsdepartementet tillfallit socialdemokratiska politiker. Socialdemokratisk utbildningspolitik med fokus på jämlikhet och omställning är vägen framåt. Då många av de stora utmaningar vi har framför oss rör utbildning och kompetensförsörjning ser S-studenter fram emot att tillsammans med de nytillträdda ministrarna fortsätta kampen för jämlik utbildning.

 

S-studenter vill också tacka Helene Hellmark-Knutsson för gott samarbete och insatser som minister för högre utbildning och forskning och passa på att önska ett stort lycka till med framtida utmaningar.

Läs mer om regeringsförklaringen HÄR.

 

Upp