Organisation och studier

Vår organisation är vårt eget verk. Vi som är aktiva idag lånar bara förbundet av kommande generationers S-studenter. Det gäller därför att vi vårdar vårt förbund väl.

Klubbarna är S-studenters kärna. Det är i klubbarna verksamheten och medlemmarna finns. Det är i klubbarna politiken utvecklas och idéer smids. Förbundsstyrelsen arbetar ständigt med att stötta klubbarna. Som ett led i detta arbete har vi tagit fram material som är tänkta att underlätta arbetet med grundkurser, värvning och verksamhetsutveckling.

Materialen
Behöver din klubb inspiration och ny energi? Läs vår organiseringsguide ”Fler, bättre & starkare” eller vår klubbhandbok.
Ska du styra ihop en grundkurs med din klubb? Vår studieguide lotsar dig genom alla svårigheter.
Socialdemokraternas och ABF:s gemensamma studieportal finns många inspirerande material.

Finansiering
S-studenters förbundsstyrelse delar årligen ut pengar för verksamhet i klubbar eller nätverk som utvecklar verksamheten och ger fler möjlighet att komma med i förbundet. Pengarna kommer från en pott som vi kallar ”medlemsinitiativet”. Här finns reglerna för hur ni söker om pengar från initiativet.

SSU betalar för grundkurser och studiecirklar. Eftersom studentklubbar också är SSU-klubbar kan ni söka pengar för era grundkurser. Prata med SSU-ombudsmannen där ni bor och läs mer om stimulanserna här. 

Upp