Bli S-Studenters Burmautskotts volontär i Rangoon, Burma

Bli S-Studenters Burmautskotts volontär i Rangoon, Burma

4 maj, 2016 11:34

S-Studenters Burmautskott söker nu en volontär att undervisa unga aktivister i Rangoon, Burma under juli månad 2016. Burmautskottet har tidigare drivit tillsammans med paraplyorganisationen Students and Youth Congress of Burma (SYCB): Women Internship Programme (2006-2010), Leadership and Management Programme (2011-2014) samt Advanced Leadership and Management Programme (2014-2015). Dessa båda programs profilämnen har främst varit demokrati, mänskliga rättigheter och jämställdhet, men även ledarskap och organisationsarbete.

I år har 15 deltagare påbörjat utbildningen på Youth Training Centre (YTC) i Rangoon. Volontärläraren kommer att undervisa i engelska och presentationsteknik. Utöver att undervisa inom programmet förväntas volontären även regelbundet rapportera till Burmautskottet och till allmänheten i Sverige, om uppdraget och om den politiska utvecklingen i Burma. Volontäruppdraget är oavlönat men Palmecentret står för resekostnader, visum, uppehälle och mat.

Vi söker dig som:

– Delar socialdemokratiska värderingar och har en vilja att fortsätta engagera dig i Burmautskottet efter avslutat uppdrag

– Har goda kunskaper i samhällsvetenskapliga ämnen, utvecklings- och globala frågor

– Har goda engelskkunskaper och en vilja/förmåga att på ett interaktivt och pedagogiskt sätt undervisa i engelska och presentationsteknik

– Har god anpassningsförmåga, är intresserad av nya kontexter och villig att bjuda på dig själv

Det är meriterande om du:

– Har erfarenhet av engagemang inom arbetarrörelsen och/eller inom civilsamhället

– Har tidigare erfarenheter av utlandsarbete och/eller kunskaper om Burmas politiska kontext

– Har kunskap om informations-, kommunikations- och påverkansarbete samt organisationsutveckling

I bedömningen av kandidater tar vi hänsyn till såväl de sökandes eventuella koppling till arbetarrörelsen som till utbildning, arbetslivserfarenhet, ideellt engagemang och personlig lämplighet. På grund av projektets art och utifrån vår samarbetsorganisations önskemål söker vi enbart volontärer över 18 år.

Skicka din ansökan till r.hamsis@hotmail.com och burma@s-studenter.se. Inkludera ditt CV samt ett personligt brev där du beskriver varför du är intresserad av uppdraget och på vilket sätt du tror att det skulle passa dig. Sista ansökningsdagen är den 22 maj 2016 men intervjuer kommer att ske löpande och uppdraget kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Om du har några frågor angående uppdraget får du gärna vända dig till koordinator Roaa Hamsis på 073-50 70 290.

Upp