Lär känna vår nya praktikant Gustav!

Lär känna vår nya praktikant Gustav!

24 januari, 2017 15:24

Lär känna Gustav som är vår nya praktikant via Olof Palme internationella center (OPC). Han kommer under våren göra praktik hos ETU, en av OPC:s samarbetsorganisationer i Sydafrika. Här följer hans egen presentation:

 

Hej! Jag heter Gustav och är Palmecentret och S-studenters nya praktikant. Min väg in i arbetarrörelsen började i Lund där jag läste statsvetenskap och filosofi. Via SSU Frihet kom jag så småningom in i LSSK, S-studenters i Lund. Efter att ha blivit färdig med mina studier gjorde jag nu i höstas praktik vid ambassaden i Ankara. Även om jag hade höga förväntningar hade jag aldrig trott att Turkiet skulle bli så aktuellt som det är idag. Vid ambassaden fick jag också en inblick i Sveriges utrikespolitik och i synnerhet arbetet med den feministiska utrikespolitiken. Dessutom har livet i Turkiet och närheten till Syrien gett mig en bild av den komplexitet som finns i regionens konflikter.

Direkt efter gymnasiet spenderade jag en månad på en bondgård i Sydafrika och har sedan dess längtat tillbaka. Därför ser jag nu fram emot att få vara i Johannesburg, där jag kommer praktisera hos Education and Training Unit (ETU). Organisationen arbetar med utbildning av lokal- och ungdomspolitiker samt att upprätta dialog mellan politiker och civilsamhälle, genom workshops och öppna möten över hela landet. ETU försöker på så sätt stärka ANC:s interndemokrati samt deras kontakt med sina väljargrupper, något jag tror vi behöver även inom den svenska socialdemokratin. Därför hoppas jag inte bara kunna bidra till ETU:s arbete för att stärka den sydafrikanska demokratin, utan även att kunna ta med mig lärdomar tillbaka till Sverige och den svenska arbetarrörelsen.

Under praktiken kommer jag kontinuerligt skriva i S-studenters tidning Libertas och tillsammans med OPC:s andra praktikanter blogga på https://palmepraktikanterna.com/. Följ oss där!

Upp