Öppet brev till S-studenters medlemmar

Öppet brev till S-studenters medlemmar

25 november, 2015 15:27

Vänner. Det har varit en politisk höst. Den politiska verklighet vi idag lever i är långt ifrån det samhälle vi vill se.

S-studenter har länge drivit på för en mer expansiv ekonomisk politik. Sverige har råd och Sverige har utrymme. Flyktingar ska inte behöva ta konsekvenserna av nyliberal ekonomisk politik och en socialdemokrati som inte vågar vara offensiv. Vi ser också att många kommuner inte gör nog. Problemet vi står inför är inte ett mängdproblem utan en fråga om ansvarsfördelning. Det rika Europa duckar. De rika kommunerna duckar. Människor på flykt drabbas. Barn drabbas.

Vi är många som är besvikna. Den politiska depressionen är vårt tillstånd. Vi knackade dörr så att knogarna värkte. Vi investerade allt vi hade för att få se en röd regering. Vad som nu händer är ofattbart. Många av oss känner uppgivenhet och undrar vad socialdemokratin kommit att bli.

Viktigt är nu att minnas detta: Socialdemokratin är mer än regeringen. Vårt parti är en rörelse som finns i hela landet. Vi är klubbar, människor och hjärtan som slår för ett annat samhälle. Vi är de som sedan våra tonår gett allt för ett annat samhälle. Vi är de som nyligen gått med för att vi tror på politikens kraft att förändra livet till det bättre. Vi vill värna asylrätten. Vi tror på en generös invandring. Vi vill se ett heterogent folkhem i hela landet. Allt det är vår socialdemokrati.

Vi i S-studenters ledning menar nu att det idag är viktigare än någonsin att visa att socialdemokratin inte är död. Vårt parti och vår ideologi lever och vi lovar att vi nu kommer göra allt vi kan för att påminna regeringen om vilka som gett dem makt och mandat att regera. Vi kommer att slåss för vår socialdemokrati.

 

Elin Ylvasdotter, ordförande

Daniel Smirat, vice ordförande

Johanna Mårtensson, förbundssekreterare

Upp