Rasister är inte lämpliga som talmän

Rasister är inte lämpliga som talmän

15 december, 2014 14:35

S-studenter delar Tomas Eneroth och Socialdemokraternas uppfattning om att Sverigedemokraternas Björn Söder bör avgå som andra vice talman.

I helgen var Björn Söder väldigt tydlig vad Sverigedemokraterna är för parti. Sveriges ursprungsbefolkning, är inte tillräckligt svenska för Sverigedemokraterna. Judar kan bara räknas som svenskar ifall de ”lämnar sin judiska identitet”. Att Björn Söder även talar om rörelsemönster väcker en stor oro hos oss S-studenter. För den som inte följer Björn Söders och Sverigedemokraternas rörelsemönster som sätt att prata, sätt att tänka, sätt att uttrycka sig, ja sätt att vara, är enligt Björn Söder och Sverigedemokraterna osvensk.

Björn Söders retorik är skrämmande lik en retorik som vi lär våra barn att aldrig någonsin, idag eller i framtiden, ska få förekomma igen. En retorik som satte flera miljoner människor i fruktansvärda livsöden, i förföljelse, i koncentrationsläger. En retorik som hör hemma i Europas absolut mörkaste historia.

-Vi vet att dessa antidemokratiska och rasistiska krafter nu ännu en gång växer sig starkare i många delar av Europa och även här i Sverige. Men det är hög tid, och har varit väldigt länge, att vi lär oss av historien och inte låter dessa rasistiska och antidemokratiska krafter styra vår vardag eller leda vår riksdag, påtalar Talla Alkurdi, förbundsordförande S-studenter

Björn Söder ger uttryck inte bara för sin egen åsikt, utan för hela Sverigedemokraternas ideologi. Enligt denna ideologi ska alla underkasta sig deras syn på identitet. Vi ska alla anpassa oss efter Sverigedemokraternas syn på oss själva.

-Men vi S-studenter har länge påtalat att Sverigedemokraterna inte är ett parti som alla andra. Vi som resten av arbetarrörelsen ser deras nyfascistiska agenda. Det är alltså ett parti med en djupgående rasistisk ideologi som nu får diktera villkoren i svensk politik. Men det är dags för alla att se vad deras ideologi handlar om, med eller utan uniformer, med eller utan kostym. Det är dags att sluta förmildra Sverigedemokraterna och se dom för vad dom är, säger Talla Alkurdi.

 

 

Upp