Tröttsam idélös högerpolitik

Tröttsam idélös högerpolitik

18 december, 2014 16:34

Vi S-studenter har funderat på om vi överhuvudtaget ska svara på KD:s dödsryckning till utspel idag. Vi kom ganska snabbt fram till slutsatsen att Alliansen ännu en gång har slut på idéer. De presenterar samma sak inom alla politikerområden. Sänkt skatt, straffa människor och göra det svårare för folk att etablera sig i samhället. Har det minskat arbetslösheten? NEJ! Vi har hört den visan i åtta långa år utan att det lett någonvart. Högern kommer nog aldrig förstå att det som har byggt Sverige starkt har varit aktiv arbetsmarknadspolitik, bättre sociala villkor, stärkta socialförsäkringar och vettig utbildningspolitik.

Men vi har en fråga som vi gärna vill få besvarat. Vad blir Folkpartiets dödsrycks-utspel? Sänkt skatt, feminism utan feminism eller en ytterligare misslyckad skolreform? Vi väntar med spänning.

De borgerliga partierna dansar nu en obehaglig brun dans som vi hoppas att väljarna avbryter den 22 mars 2015. Under tiden SD vadar i andravärldskrigsnostalgi och de borgerliga partierna lunkar efter tänker vi i S-studenter ta kampen för jobben, feminismen, välfärden och antirasismen.

 

 

Upp