Varför ska studenter rösta på Socialdemokraterna?

Varför ska studenter rösta på Socialdemokraterna?

25 augusti, 2022 16:11

Klicka här för att gå direkt till vår valhandbok!

Den 11 september går Sverige till valurnorna.

För oss studenter är det ett avgörande val. En osäkrare omvärld och global konjunktur kräver ett tryggt ledarskap. I valkampanjen har det blivit allt tydligare att en sida av politiken bygger sin valkampanj på desinformation, orealistiska löften och i en konstellation som saknar erfarenhet av att leda landet. Den andra sidan leds av Magdalena Andersson.

På valdagen den 11 september 2022 kommer Sverige ha haft en borgerlig majoritet i riksdagen i 5838 dagar. Det har lett till att marknadsstrukturer i välfärden har fått ligga kvar och friskoleägare har prioriterat ner elevernas välfärd och bildning till förmån för vinst. Borgarnas privatiseringar och skattesänkningar försvagade gemensamma samhällsinstitutioner, har försämrat bostadssituationen och försvårat klimatomställningen. Den socialdemokratiska regeringen har satt Sverige på rätt kurs mot gemensamma lösningar, men mer måste göras.

Vi ska investera i varandra. Skattepengar menade för Sveriges elevers utbildning ska gå till just det. Riskkapitalisternas plundring av det svenska skolsystemet är över. Vi ska investera i varenda unge, så att alla klarar skolan och ingen lämnas efter. Vi ska investera i fler bra billiga hyresrätter så att varje studerande och nyexaminerad har tillgång till en trygg bostadssituation. Vi ska investera för att påskynda klimatomställningen för att säkra nästkommande generationers framtid och skapa fler klimatsmarta jobb här och nu.

Vi vet vilket Sverige vi vill bygga. Nu är det upp till dig att avgöra vilket Sverige du vill ha.

Gå med i S-studenter om du också vill vinna valet!

Upp