Dags för antirasistiskt ansvar av Sveriges riksdag

Dags för antirasistiskt ansvar av Sveriges riksdag

2 december, 2014 18:44

Imorgon sker budgetomröstningen och det rasistiska partiet Sverigedemokraterna har nu meddelat att de tänker göra det de gör bäst: skapa kaos i människors vardag. Sverigedemokraterna kommer att rösta på allianspartiernas budgetmotion. Detta istället för att följa riksdagspraxis och lägga ner sina röster i någon annans budgetförslag än sin egen.

– Regeringen har sedan sitt tillträde fört en antirasistisk kamp i riksdagen och tagit ansvar för Sverige och dess framtid. Nu gäller det att alla de sju demokratiska partierna ser allvaret i Sverigedemokraternas handling och tar ett gemensamt ansvar för att begränsa rasismens inflytande i svensk politik, säger Talla Alkurdi, förbundsordförande S-studenter.

– Svenska folket förtjänar ett politiskt ansvar av riksdagen. Idag har vi ett riksdagsparti som livnär sig på människors otrygghet, som är berett att gå långt för att få igenom rasistisk politik. Ett parti vars enda politiska linje är att ifrågasätta människors existensberättigande. Ett parti vars bakgrund härstammar från den svenska nazistiska rörelsen. Sverigedemokraterna är och förblir ett rasistiskt, kvinno- och löntagarfientligt parti. S-studenter hoppas nu att de demokratiska partierna låter politisk vilja och mod gå före maktspel, påtalar Talla Alkurdi.

SD visar återigen att de, precis som andra rasistiska partier, spelar ett maktspel med medborgarnas vardag – välfärd, skola och jobb – som insats. Sveriges framtid förtjänar politiskt ansvar och inte sverigedemokratiskt kaos.

Upp